Campanyes en Positiu

abril 3, 2007

L’alcalde de Sueca torna a la càrrega

Filed under: Casa Bernat i Baldoví — bonvent @ 3:45 pm

bernatibaldovi.jpg

El president de Junta Central Fallera s’adherix a la campanya encetada per Lletrafaller per a salvar la casa de Baldoví 

Fonts de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat asseguren que el text per a paralisar les obres està redactat a falta de la firma de Manuel Muñoz  Valéncia C. 03/04/2007.

El director de la revista Lletrafaller, Juli Amadeu Àrias i Burdeos, ha rebut l’aval de Felix Crespo, president de Junta Central Fallera (JCF), en la campanya promoguda des de la publicació fallera des de fa més d’un mes per a evitar el derrocament de la casa natalícia de l’escritor Josep Bernat i Baldoví, en el carrer de la Figuera número 3 de Sueca ( La Ribera Baixa). El responsable del màxim organisme de la festa de les Falles s’ha adherit, pel moment, “a títul individual i en calitat de president de JCF a les accions mampreses per la revista Lletrafaller”. Ademés, segons ha explicat Àrias, “Crespo no descarta dur avant una atra classe de mides per a implicar al conjunt del món faller en la campanya”. I és que la polèmica continua. Després de que la revista Lletrafaller conseguira que l’alcalde de Sueca, Salvador Gil (PSPV), que governa en coalició en Esquerra Republicana i Esquerra Unida (en Alcàsser votaren a favor de la moció d’Unió Valenciana per a conservar la casa), acceptara paralisar temporalment les obres de derrocament de l’immoble, ahir donava llum verda a la continuació de l’assolament. Gil no ha esperat  a que la Conselleria es pronuncie sobre la solicitut de Lletrafaller de declarar la casa de Baldoví Be d’Interés Cultural (BIC) o, subsidiàriament, Be de Rellevància Local (BRL) i, segons ha expressat Àrias “només falta la firma del director de Patrimoni, Manuel Muñoz, per a que s’incoe l’expedient i administrativament se paralisen les obres”, segons li han informat des de
la Direcció General de Patrimoni de
la Generalitat Valenciana este migdia. A partir d’eixe moment, segons
la Llei 4/1998, de 11 de juny, dela Generalitat Valenciana, del Patrimoni Cultural Valencià i la Llei 16/1985, de 25 de juny, del Patrimoni Històric Espanyol, l’immoble quedarà definitivament protegit i rebrà el mateix tractament que els Bens d’Interés Cultural. No obstant, Àrias presentà la semana passada una denúncia contra l’Ajuntament de Sueca en el Jujat de Primera Instància i Instrucció número 3 d’este municipi riberenc per a intentar obtindre la paralisació per via judicial de manera paralela a la via administrativa.
 Per si fora poc, el Consell Valencià de Cultura (organisme consultiu en matèria cultrural de les Corts Valencianes) ha informat hui a Àrias que ha solicitat a l’alcalde informació i documentació a través d’un escrit firmat per Santiago Grisolía, president de l’institució, per a estudiar l’aprovació d’un dictamen A hores d’ara, l’alcalde encara no ha respost a la dita solicitut. Per part seua, la síndica de Greuges, Emilia Caballero, ha cursat la petició de Lletrafaller per a estudiar el cas (expedient 070453) “davant una possible irregularitat administrativa de l’Ajuntament, per no esperar-se al pronunciament de
la Conselleria, tenint en conte que continuar el derrocament pot supondre la pèrdua d’una peça patrimonial irrecuperable i de valor cultural incalculable des del punt de vista antropològic”
.

Anuncios

Dejar un comentario »

Aún no hay comentarios.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

A %d blogueros les gusta esto: